This is who we are

About us

Bei uns trifft
Tradition auf
Innovation

Stiegl-Brauwelt is the Beer experience world of Salzburg’s largest private brewery, Stiegl Brewery. At our place, tradition meets innovation.
Experience centuries of the brewery’s rich history at our Stiegl Museum, take an exciting journey through the production facilities, enjoy Austrian delicacies in one of our three restaurants, shop at our diversely stocked Brewery Shop, and celebrate your special occasions with us.

Personal, authentic, funny, and spirited – our skilled service team is happy to welcome you to Stiegl-Brauwelt and will act as the perfect Stiegl host, accompanying and entertaining you on your visit.

For us, it’s the best thing in the world when you feel at home at Stiegl-Brauwelt.

Das Team

Mit Herzblut und
Leidenschaft

Daniela Hofer Brauwelt-Leitung

Daniela Hofer

Gastronomieleitung

Daniela ist ein wahres Organisationstalent und hat immer einen Überblick über das große Ganze.

“Sie sammelt gern tolle Momente mit schönen Erlebnissen.”

Christian Buhl

Küchenchef

“Wer nicht genießt, wird ungenießbar!”

Bei unserem Küchenchef Christian trifft geschmackvolle Kulinarik auf höchsten Biergenuss.

Wolfgang Wallentin

Serviceleitung

Wolfgang hat sein Hobby zum Beruf gemacht und ermöglicht zusammen mit dem Service-Team jedem Gast einen perfekten Aufenthalt.

Esther Szücs

Eventverkauf

Sie setzt kreative & verrückte Ideen um und zaubert den Gästen mit großartigen Veranstaltungen ein Lächeln ins Gesicht.

Melanie Kraus

Marketing

Sie ist unser kreativer Kopf und Expertin für digitale Kommunikation. Wenn sie gerade nicht im Büro ist, sammelt sie für unsere Social Media Kanäle Brauwelt-Momente ein.

Theresa Walch

F&B Assistent

Theresa, unsere organisierte junge Mama hat unser Kassensystem fest im Griff und es landen bei ihr Angelegenheiten aus allen Abteilungen der Brauwelt auf dem Tisch.

Sustainability

Der Umwelt zuliebe

Sustainability plays a huge role for us, which is why we work with regional products in our kitchens and use our own home-grown vegetables and herbs from our garden – because, ultimately, that’s what tastes the best.

In addition, we’re a member of Too Good To Go and thus prevent food waste in our gastronomic activities. Moreover, we are proud to hold the eco-label Umweltzeichen and provide e-cars and e-bikes at our e-charging station at Brauwelt-Parkplatz.

As a brewery, we are directly dependent on a clean,
sound environment since the quality of our beers is ultimately
dependent on these things. Respectful treatmen
of natural resources is our top priority.

— Christian Pöpperl, Stiegl director —